S-a încheiat încă o ediție de succes a ZFR Chișinău

Peste 9.000 de persoane au accesat site-ul zfrmd.ro, platforma recent creată și dedicată celei de-a șasea ediții a Zilelor Filmului Românesc de la Chișinău, care a avut loc exclusiv online în perioada 22-25 octombrie 2020.

Timp de patru zile, publicul de pe întreg teritoriul Republicii Moldova a putut urmări, gratuit, 11 filme românești, atât noi, cât și clasice, a avut șansa de a cunoaște regizori și actori importanți, prin intermediul mai multor interviuri ample disponibile pe site, și a găsit numeroase informații despre cinematografia română.

Cele mai vizionate și mai de succes titluri au fost documentarul „colectiv”(2019), de Alexander Nanau, și filmele de ficțiune „Heidi” (2019) și „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii” (2006), ambele din Focusul pe care ediția din acest a ZFR i l-a dedicat cunoscutului regizor Cătălin Mitulescu.

De un interes special s-au bucurat și cele două filme clasice din secțiunea Retro, dedicată regizorului Mircea Săucan și actorului Dan Nuțu: „Meandre”(1967) și „100 de lei” (1973), prezentate în premieră în Republica Moldova.

Mulțumim spectatorilor pentru interes și tuturor partenerilor pentru sprijin!

Zilele Filmului Românesc la Chișinău sunt un eveniment organizat de Asociaţia Cineaştilor Independenţi Alternative Cinema din Republica Moldova și casa de producţie Rova Film din România.

Evenimentul  este finanţat de: Centrul Național al Cinematografiei din România, Uniunea Cineaștilor din România, Centrul Național al Cinematografiei din Moldova și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău.

Parteneri sponsori: Balkan Pharmaceuticals, Arhiva Națională de Filme din România, DACIN SARA, Lucru Manual Moldova, Symbol Media, Idegraf, Hero Pictures.

Parteneri media: TVR, Jurnal TV, Jurnal.md, Radio Chișinău, Radio Plai, Radio Moldova Tineret, Ziarul Național, Moldova.org, Agora, Ea.md, Diez, Locals, Youth.md, Cuvântul.